vrijdag, februari 10, 2006

VS GOOIEN BRAZILIANEN IN ISOLATIECEL NA HONGERSTAKING

SÃO PAULO, 10/02/06 – Twee Brazilianen worden sinds maandag in een Amerikaanse isolatiecel vastgehouden als straf voor een hongerstaking. Beiden verbleven illegaal in de VS en zijn opgepakt bij kleine verkeersovertredingen. Volgens een woordvoerder voor Braziliaanse immigranten in de VS protesteerden de Brazilianen met de hongerstaking tegen de slechte condities in hun gevangenis en eisten hun onmiddellijke deportatie naar Brazilië.

Hoewel een conventie van de Verenigde Naties de detentie van immigranten in gevangenissen voor gewone criminelen verbiedt, worden de meeste illegale Brazilianen vastgehouden in de zwaarbeveiligde gevangenis van Sufolk, Boston. “Onze enige fout was om een beter leven te zoeken in een land dat ons niet wil hebben”, zegt één van de gestrafte immigranten, “maar we zijn geen criminelen”. De hongerstakers mogen een halfuur per dag hun isolatiecel verlaten om te luchten of te bellen naar familieleden.

De laatste jaren is de immigratie van Brazilië naar de VS explosief gegroeid. Geschat wordt dat alleen al in de staat New England 250 duizend Brazilianen verblijven. Daarmee vormen ze de op één na grootste groep immigranten in de regio.

Bron: Folha de São Paulo

Geen opmerkingen: