maandag, februari 20, 2006

BONO VOX STAPT IN LULA’S CAMPAGNETREIN

SÃO PAULO, 20/02/2006 - De zanger van de Ierse rockband U2, Bono Vox, heeft zondag een bezoek gebracht aan het presidentiele paleis van Brazilië, A Granja do Torto. Bono ontmoette de Braziliaanse president Luis Inácio Lula da Silva, poseerde samen met hem voor foto’s en deed complimenteuze verklaringen over de president.

De rockster verklaarde dat hij zijn hele leven al naar de hoofdstad Brasilia wilde komen. “Het is een droom om hier te zijn”, zei Bono, “ik verlang de president te ontmoeten omdat hij vecht tegen de armoede, niet alleen in Brazilië, maar in de hele wereld”. De sociaal geëngageerde zanger doneerde ook een gitaar om geveild te worden voor Lula’s troetelproject Fome Zero ('Nul Honger'.)

De regering verklaarde dat de ontmoeting tussen de twee een verzoek van Bono Vox was. Desalniettemin past de gebeurtenis naadloos in de verkiezingscampagne van Lula, die in oktober zijn presidentsband moet zien te verdedigen.

U2 is in Brazilië in het kader van hun wereldtournee Vertigo. Maandag en Dinsdag geeft de band twee megashows in het voetbalstadium Morumbi in São Paulo. Beiden waren in een mum van tijd uitverkocht.

Deze week voor carnaval deed ook een andere rockband Brazilië aan. The Rolling Stones gaven zondag een gratis concert weg op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro voor een recordpubliek van meer dan 1,3 miljoen (!) toeschouwers. De leadzanger van de band, Mick Jagger, koos ervoor geen politici te ontmoeten tijdens zijn verblijf in Brazilië. Liever dook hij in het nachtleven van Rio de Janeiro.

Geen opmerkingen: