maandag, maart 13, 2006

BRITSE POLITIE ONDERZOEKT JEAN CHARLES VOOR VERKRACHTING

SÃO PAULO, 13/03/2006 – Jean Charles de Menezes, de Braziliaanse elektricien die in juli 2005 is doodgeschoten in de Londense metro nadat hij verward was met een terrorist, wordt door de Britse politie verdacht van verkrachting. De verdenking is gerezen naar aanleiding van een telefoontje die is gepleegd meer dan zes maanden na de dood van de Braziliaan. Het slachtoffer van een verkrachting drie jaar geleden, zou Jean Charles de Menezes herkend hebben als de dader. De Engelse politie heeft de familie van Jean Charles om toestemming gevraagd om DNA monsters van de Braziliaan te onderzoeken.

“Dit is een opzettelijke poging om de aandacht af te leiden. Eerst beweert de politie dat hij een terrorist is en nu dit. Jean is er niet meer om zichzelf te verdedigen”, tekende de Engelse krant the independent gisteren op uit een bron in de omgeving van de familie van Jean Charles.

Los van het feit dat de Engelse politie een onschuldige man zevenmaal van dichtbij in het hoofd heeft geschoten, lopen in de zaak Jean Charles nog een hele serie andere beschuldigingen die de politie ernstig in verlegenheid brengen. Hoofdcommissaris Ian Blair zou bijvoorbeeld meteen na de dood van de Braziliaanse elektricien het publiek opzettelijk hebben misleid door te beweren dat de politie een terrorist had tegengehouden, terwijl hij al wist dat Jean Charles onschuldig was. Bovendien hebben volgens een onafhankelijk onderzoek de agenten die Jean Charles als terrorist hebben aangeduid, toen eenmaal bleek dat ze zich vergist hadden, het observatierapport vervalst.

Geen opmerkingen: