woensdag, januari 18, 2006

OUD-PRESIDENT FHC STEUNT KANDIDATUUR SERRA

SÃO PAULO, 18/01/2006 - De huidige burgemeester van São Paulo, José Serra, heeft een belangrijke slag gewonnen binnen zijn eigen partij in de strijd om de kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van Brazilië. De éminence grise van de PSDB, oud-president Fernando Henrique Cardoso, heeft in privé gesprekken met belangrijke partijpolitici zijn voorkeur uitgesproken voor Serra boven zijn partijgenoot Geraldo Alckmin, de huidige Gouverneur van de staat São Paulo. Dat staat in een vandaag verschenen artikel in de invloedrijke Braziliaanse krant Folha de São Paulo.

Serra en Alckmin vechten onderling uit wie het namens de PSDB gaat opnemen in de presidentsverkiezingen van 2006 tegen de huidige president Luis Inácio Lula da Silva. Zowel de burgemeester als de gouverneur maken grote kans om die verkiezingen te winnen omdat Lula is verzwakt door een groot corruptieschandaal binnen zijn eigen partij.

Alckmin is sinds vorige week openlijk kandidaat voor het presidentschap en verklaart dat Serra zijn burgemeestersmandaat voor de stad São Paulo, dat loopt tot 2008, gewoon moet uitzitten. Hij reageert geïrriteerd op de stille campagne van zijn concurrent die weigert zijn presidentiele ambities openlijk te verklaren. “Waarom neemt hij [Serra] de kandidatuur niet op zich”

1 opmerking:

Américo Lucena Lage zei

Fernando Henrique Cardoso heeft inmiddels ontkent dat hij de kandidatuur van Serra boven die van Alckmin verlangt. Bovendien heeft ook hij Serra onder druk gezet om zijn kandidatuur voor het presidentschap openlijk te verklaren