dinsdag, januari 10, 2006

DRIE MENSEN GEËXECUTEERD IN SLOPPENWIJK VAN SÃO PAULO

SÃO PAULO, 10/01/2006 - Drie mensen zijn om het leven gebracht en één is gewond geraakt bij een moordpartij in de sloppenwijk Mauá in groot São Paulo. Alledrie de slachtoffers, twee mannen en een vrouw, zijn met kogelschoten in het hoofd vermoord. De enige overlevende, een 17-jarige jongen, zegt dat de daders gemaskerde mannen waren.

Bewoners zeggen dat ze in het gebied van de moorden personen in uniform hebben gezien, waarmee de verdenking wordt gewekt dat de daders politieagenten zijn. De Braziliaanse politie is berucht om haar extreme gewelddadigheid en de endemische corruptie binnen haar gelederen. In maart 2005 werden nog 29 inwoners uit 2 buitenwijken van Rio de Janeiro door dronken politieagenten op willekeurige wijze afgeschoten.

De Braziliaanse media lijken het structurele geweld tegen de armere lagen van de bevolking nauwelijks meer op te merken. Het bericht over de slachtpartij van maandag verscheen vandaag in de krant Folha de São Paulo weggestopt op de 7de pagina van het 3de katern onder het kopje ‘Panorâmica’ (overzicht), naast een foto van 3 meisjes die defileren in een modeshow in Rio de Janeiro.

Geen opmerkingen: