donderdag, januari 19, 2006

LULA HERSTELT ZICH IN PEILING

SÃO PAULO, 19/01/2006 – De reputatiecrisis van de Braziliaanse president Luis Inácio Lula da Silva lijkt over haar dieptepunt heen. Uit een verkiezingspeiling die is gehouden door het instituut Ibope blijkt dat Lula weer een lichte voorsprong heeft genomen op zijn sterkste tegenstander, José Serra, de huidige Burgemeester van São Paulo.

In de Ibope-peiling die is gehouden tussen 12 en 16 januari zeggen 35% van de respondenten van plan te zijn op Lula te stemmen tijdens de presidentsverkiezingen in oktober. Serra krijgt 31% van de stemmen. In feite gaat het om een technisch gelijk spel omdat de foutmarge van het onderzoek 3% naar boven of naar beneden bedraagt.

In december gaf een peiling van Ibope José Serra nog 37% van de stemmen tegenover 31% voor president Lula. Het herstel van de president laat zien dat de corruptiecrisis die zijn regering al sinds juni vorig jaar geselt, aan kracht begint in te boeten.

De regeringspartij van president Lula wordt ervan beschuldigd miljoenen de hebben doorgesluisd aan congresleden in ruil voor steun in het congres. Voor het uitbarsten van de crisis werd Lula onverslaanbaar geacht, met meer dan 50% van de stemmen in de peilingen.

Geen opmerkingen: