donderdag, januari 12, 2006

VIER POLITIEAGENTEN OMGEKOMEN BIJ REEKS AANSLAGEN IN SÃO PAULO

SÃO PAULO, 12/01/2006 - In de laatste 48 uur zijn in de Braziliaanse miljoenenstad São Paulo twee politiebureaus beschoten en vier politieagenten omgekomen bij zes verschillende aanslagen. De laatste aanslag geschiedde donderdagochtend vroeg toen schutters in twee auto’s en een motorfiets één politieagent doodden met een geweerschot in de rug en kort daarop een andere ernstig verwondden.

Woensdagmiddag was al een politieagent dodelijk verwond door twee mannen die schietend langsreden op een motorfiets. Ongeveer tegelijkertijd werd een andere agent doodgeschoten, maar hier gaat het waarschijnlijk om een roofoverval omdat de agent niet in uniform was en net naar de bank was geweest. Het eerste dodelijke incident gebeurde woensdagochtend toen onbekenden een politieagent uit zijn auto sleurden en ter plaatse executeerden.

De aanslagen op de politiebureaus geschiedden op bijna identieke wijze. In beide gevallen openden onbekende schutters in auto’s en op motorfietsen het vuur op de politie. Één politieagent is in zijn borst geraakt maar is gered door zijn kogelvrijvest.

Het is nog onduidelijk wat het motief is en of de aanslagen met elkaar in verband staan.

Geen opmerkingen: