donderdag, januari 19, 2006

ORDERS VOOR AANSLAGEN OP POLITIE KWAMEN UIT DE GEVANGENIS

SÃO PAULO, 19/01/2006 - Het bevel voor een serie aanslagen op de politie van São Paulo die aan tenminste één politieagent het leven heeft gekost, kwam uit de zwaarbeveiligde gevangenis Presidente Bernardes. Dat zegt het ministerie voor openbare veiligheid (Secretaria de Segurança Pública) van de staat São Paulo.

De orders zouden gegeven zijn nadat bewakers een spectaculaire bevrijdingsactie in de gevangenis hadden weten te verijdelen. Het doelwit van de bevrijding zou de leider van de criminele organisatie PCC zijn, Marcos Willians Herbas Camacho, beter bekend als Marcola.

In de ochtend van 9 januari probeerde een groep mannen met een militair arsenaal, waaronder raketten en een lanceerplatform, in te breken in de gevangenis van Presidente Bernardes. Ze vluchten nadat bewakers hen onder vuur namen vanuit de observatietorens.

De week daarna zijn twee politieposten, enkele politieauto’s en verschillende politieagenten onder vuur genomen door schutters in auto’s en op motorfietsen. Zes aanslagen, waaronder die op de politieposten en één dodelijke beschieting op een politieagent, zijn een wraakactie van de PCC, aldus het ministerie voor openbare veiligheid. De overige aanslagen, waarbij zeker drie politieagenten zijn omgekomen, staan volgens het ministerie niet in verband met de bevrijdingsactie in Presidente Bernardes.

LEES OOK: VIER POLITIEAGENTEN OMGEKOMEN BIJ REEKS AANSLAGEN IN SÃO PAULO

Geen opmerkingen: