woensdag, mei 24, 2006

AUTORITEITEN VERANDEREN OFFICIELE CIJFERS

SÃO PAULO, 24/05/2006 – In de nasleep van de ongekende golf aanslagen die door bendeleden van de criminele factie PCC is ontketend op de veiligheidsdiensten van de Braziliaanse deelstaat São Paulo, wringen de autoriteiten zich in allerlei bochten om het grote aantal omgekomen ‘verdachten’ te verklaren. Van de ene op de andere dag heeft de regering van de deelstaat de officiële cijfers bijgesteld. In de nieuwste versie zijn er 79 mensen omgekomen in confrontaties met de politie die in verband stonden met de aanslagen van vorige week. Eergisteren rapporteerde het ministerie van openbare veiligheid van São Paulo nog 110 omgekomen ‘verdachten’.

De overgebleven 31 doden hebben geen verband met de aanslagen van de PCC, aldus het ministerie voor openbare veiligheid. Verschillende overheidsdiensten hebben echter verschillende verklaringen voor deze doden. Volgens de minister voor openbare veiligheid van São Paulo, Saulo Castro Abreu Filho, waren in de eerste cijfers gewone geweldsdelicten meegenomen. “In eerste instantie hebben we alle lichamelijke verwondingen met dodelijke afloop meegenomen, zelfmoord, het maakt niet uit”, zegt Abreu Filho.

De hoofdcommissaris van de politie, Elizeu Eclair Texeira, geeft echter een andere, tegenstrijdige verklaring. Volgens hem zijn alle 31 doden gevallen bij confrontaties met de politie bij ‘gewone’ misdaden. “Het zijn gevallen van verzet met dood als gevolg bij overvallen op barretjes, banken en woningen”, aldus Texeira.

Tot nu toe hebben de autoriteiten geen namen bekend gemaakt van de omgekomen ‘verdachten’. Dat zou de privacy van de betrokkenen schaden en het politieonderzoek verstoren. Het openbaar ministerie van Brazilië heeft de regering en politie van São Paulo echter een termijn van 72 uur gegeven om deze gegevens openbaar te maken. Meteen na het ultimatum van het OM hebben de autoriteiten van de deelstaat hun officiële cijfers bijgesteld.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

rico, ik heb je gemist op de reunistenborrel. was best gezellig. alles goed?

Américo Lucena Lage zei

alles goed hoor, anoniempje. volgend jaar ben ik erbij. Overigens, als je me echt kent, weet je dat je zulke uitspraken van mij niet serieus dient te nemen

Anoniem zei

pff, tuurlijk neem ik je niet serieus wat dacht je.
trouwens dat 'anoniempje' klinkt wel heel erg yesachtig. kan echt niet rico.

Anoniem zei

That's a great story. Waiting for more. travel bingo for kids 60 bontril 92 gmc sonoma blackjack slots 21 casino online bingo bingo pinball tag heuer west mclaren mercedes watches free bingo Daimler chrysler auto financing 1988 mercedes benz lords of the realm 3 cd key changer Westtech alarm system illinois banjos bingo stallion valtrex maddox bingo game internet Nissan skyline imports put a bingo game on your web site Absolute poker referral code Mount vernon homeowners insurance rates Poker hand ranking

Anoniem zei

Cool blog, interesting information... Keep it UP film editing schools